YÖK Başkanı Sn. Prof. Dr. Erol Özvar ve Beraberindeki Heyet Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Karaağaç Yerleşkesine Ziyarette Bulundu

Yüksek Öğretim Başkanı sayın Prof. Dr. Erol Özvar ve beraberindeki heyet ile Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Karaağaç Yerleşkesine ziyarette bulundu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Rektör Yard Prof. Dr. Osman Hatipler, Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Prof. Dr. Metin Aydoğdu eşliğinde Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün Fakülte Öğretim Üyeleri ve Öğretim Elemanları gezi sırasında Özvar’a eşlik ederek Fakülte ve Karaağaç Destinasyonu hakkında bilgi verdiler.

Yüksek Öğretim Başkanı sayın Prof. Dr. Erol Özvar; geziye İletişim Tasarımı Araştırma Görevlisi Serbay Çelebi’nin asrın felaketi 6 Şubat Şanlıurfa merkezli deprem sonrasında çektiği Antakya fotoğraflardan oluşan ‘ Memory of Antiochia’ adlı sergisini gezdi. Sergi hakkında Çelebi’den bilgi alan Özvar, depreme yakalanan Çelebi’ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Daha sonra Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Mimar Kemaleddin Salonu, Fakülte bölümleri, öğrenci sayıları, Fakültede yapılan uluslararası ve ulusal etkinlikler hakkında sayın Özvar’a bilgi verdi.

Sonraki ziyaretini Güzel Sanatlar Fakültesi Senato Odasına yapan Özvar, salon hakkında tarihi bilgi aldı. Özvar, sonraki ziyaretinde İlhan Koman Resim ve Heykel Müzesini gezdi. Müze Sorumlusu Müslüm Özcan’ın müze hakkındaki sunumunda bilgi alan Özvar; müzedeki resim ve heykelleri gördü.

Özvar gezi sırasında Kurtuluş Savaşı boyunca Trakya Bölgesinde sürdürülen Milli Mücadele’nin ve Lozan Barış Antlaşması’nın halka anlatılmasını sağlamak üzere kurulan Milli Mücadele ve Lozan Müzesi’ ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Trakya Üniversitesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı ve Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurten Çetin'den müze ve eserler hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Erol Özvar, daha sonra Karağaç Yerleşkesindeki Doğa Tarihi Müzesini ziyarette bulunarak; Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Özmen Yeltekin’den koleksiyonlar hakkında bilgi aldı.

Yüksek Öğretim Başkanı sayın Prof. Dr. Erol Özvar ziyaretini bitirirken Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Hatipler, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Prof. Dr. Metin Aydoğdu ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün beraberindeki Öğretim Üyelerine emekleri ve çalışmaları için teşekkür etti.
Ek Resimler
Bu içerik 26.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 142 kez okundu.